fredag 26 mars 2010

Enkla svar i S-blad

Jag har i min brevlåda idag fått socialdemokraterna blad ”alla ska med…”. Denna gång är det ett mer välskrivet blad och i det går socialdemokraterna igenom kommunens verksamheter och de berömmer sin egen förträfflighet att sköta Kumla kommun.

På första sidan får regeringen sig en känga för att socialen går back med 23 miljoner under 2009. Inget skrivs om lågkonjunkturen utan allt skylls på regeringens försämringar som har skapat ett otryggt Kumla. Regeringen beskylls både för att arbetslösheten och våldet har ökat i Kumla. Anmärkningsvärt är att socialdemokraterna inte med ett ord tackar all personal som jobbar och sliter inom socialförvaltningen.

Sedan går de över till landstinget där de svävande gör en beskrivning över verksamheten och angriper förslag om privata sjukförsäkringar som inget parti i Sverige föreslår. Det är märkligt att socialdemokraterna inte kan spela ett ärligt spel utan måste ta till lögner i debatten.
Det är också märkligt att socialdemokraterna inte berör det som oroar människor mest nämligen tillgängligheten. För människor i Kumla är det största problemet att vi inte kommer fram i primärvården och att det inte finns tillräckligt med läkare.

Längst ner på sidan presenteras ett cirkeldiagram med felaktiga siffror över hur kommunens ekonomiska resurser fördelas…

Tillväxten i Kumla anser socialdemokraterna består i att de bygger hus. Jag anser att tillväxt är en blandning av företag, personliga satsningar från människor som bor i vår kommun och en gemensam syn i politiken att vissa satsningar ska göras. Vi i oppositionen har varit med och bidragit i framtagandet av många de satsningar som majoriteten tar åt sig äran av. Det är under de senaste åren, gällande stadshus och bad, som vi har haft andra prioriteringar. Vi anser att kommunen ska bygga när kommunen har råd. Kommunen ska i sämre tider prioritera vård, skola och omsorg.

Beträffande skolan är rubriken ”Vi prioriterar skolan högt”. Återigen är det hus som socialdemokraterna prioriterar före kvalité i verksamheten. Visst är bra lokaler kvalité men det främsta i skolan måste vara att barn och ungdomar lär sig något och att de mål som är uppsatta nås. Målen är inte så högt satta, 91% av eleverna ska klara minst godkänt i skolår 8 och 9, men inte ens det fixar skolorna i Kumla. Detta oroar personalen men socialdemokraterna fortsätter att bygga hus!

Det mest anmärkningsvärda i detta blad står på sista sidan. De hyllar kultur och fritidsförvaltningen. Detta trots att de är så missnöjda med den verksamheten att de har sparkat förvaltningschefen och därmed åsamkat Kumlas skattebetalare en stor kostnad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar