torsdag 11 februari 2010

Maktskifte i Kumla

Under den mandatperiod vi nu är inne i samarbetar vi moderater i Kumla med Centern, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet. Samarbetet är mer strukturerat och sammansvetsat än tidigare och vi gör det i syfte att ta över styret av Kumla efter valet 2010.

Många tycker nog att ambitionen är väl optimistisk men jag tror faktiskt att det finns en realistisk möjlighet.

Socialdemokraterna har styrt Kumla sedan alltid och det finns ett stort missnöje med mycket som har hänt de senaste åren. Kumlaborna börjar se effekten av att investeringarna fortsätter utan att pengar finns. Neddragningar i den kommunala verksamheten måste göras för att vi ska kunna bygga fina bad och parker. Detta tycker många är fel.

Resultaten i Kumlas skolor är dåliga och personalen protesterar mot att pengarna inte räcker.

Omorganisationer görs med i stort sett obefintliga konsekvensbeskrivningar och konstig hantering av personalgrupper leder till missnöje bland anställda i kommunen.

En anledning som jag tror pekar till vår fördel är att Kumlaborna i stort sett inte har någon möjlighet att välja. Allt, vård, skola och omsorg, sköts i kommunal regi och inget görs från kommunens sida för att släppa in alternativen i Kumla.
Detta tror jag att nyinflyttade Kumlabor snart kommer att reagera på. De gamla Kumlaborna kan vara mer tröga i detta då socialiseringen där ligger djupare men de vaknar så smått de också. Rent av tror jag att detta, tillsammans med skolornas dåliga rykte, kan göra att inflyttningen stannar av.

Kumla behöver nya politiker vid makten som vågar ta beslut som värnar Kumlabornas intressen både vad gäller kvalité och valfrihet. Vi vill släppa in alternativen, vi vill höja kvalitén och vi vill att personalen ska tillåtas komma med bra förslag som utvecklar den kommunala verksamheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar