tisdag 19 januari 2010

Jobbskatteavdraget - mycket att glädjas åt!

Helgernas långa ledighet och kylan ute har gjort att säkert många med mig har njutit av sköna dagar inne och även har haft tid till surfande framför datorn. Jag fastnade på sidan jobbskatteavdrag.se och har roat mig med att titta vad regeringens infriade vallöfte har gjort för oss om bor i Kumla.

En lärare i Kumla har en medellön på 23600 kr per månad och får i år 23% lägre skatt om man jämför med det som gällde år 2006. Sänkningen ger 1642 kr mer i plånboken varje månad och på helår drygt en extra månadslön. För en parkarbetare, som i Kumla har en medellön på 20300 kr, innebär jobbskatteavdraget 24% lägre skatt och 1440 kr mer i plånboken varje månad.

En person med 15000 kr i lön har i år 28% lägre skatt och en person med 27000 kr i lön har 23% lägre skatt jämfört med 2006 då Anders Borg blev finansminister.
Maximalt jobbskatteavdrag är 1729 kr/månad och dit kommer man när lönen överskrider 27800 kr/månad. Det är alltså en klar satsning på att sänka skatten för alla Sveriges låg- och medelinkomsttagare.

Jobbskatteavdraget sänder den viktiga signalen att det ska löna sig att arbeta. Sänkningar av skatten är bra för människor som därmed har mer pengar att själva bestämma över. Speciellt bra är det att Sverige nu har gått ifrån sin skoningslösa beskattning av låga löner.

Den borgerliga regeringen har under den här mandatperioden prioriterat arbetslinjen vilket har inneburit att viktiga steg har tagits för att återupprätta arbetets värde. Med sänkta inkomstskatter och reformer inom arbetsmarknadspolitiken läggs en grund för fler jobb. Satsningar görs successivt för att det ska bli billigare att anställa och bättre möjligheter finns nu för att fler företag ska kunna starta och växa.

Den borgerliga regeringen har under den här mandatperioden också skapat nya vägar tillbaka för de människor som ställts utanför. Nöjda kan vi dock vara först när alla som kan och vill arbeta har ett jobb att gå till. Människors ansträngningar ska ge resultat, därför måste det löna sig att arbeta och därför måste denna regering få fortsätta sitt arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar